Companii

Titan Bucureşti face chifle de 5 mil. euro pentru McDonald’s

Titan Bucureşti face chifle de 5 mil. euro pentru McDonald’s

Autor: Gabriel Razi

12.11.2011, 07:11 1504

"Din acest segment vin 6% din totalul cifrei de afaceri, trendul este însă puternic crescător şi se va menţine cu siguranţă şi anul viitor", a explicat Stephanos Krommydas, director general al Titan.

Acestea sunt primele rezultate ale fabricii de chifle a producătorului de pâine după ce fabrica a devenit operaţională în luna octombrie a anului trecut.Titan a investit în unitatea de producţie din localitatea Cernica, din apropierea Bucureştiului, circa 16 milioane de euro.Fabrica are 20 de angajaţi, iar capacitatea de producţie se ridică la 275 de milioane de chifle de pe an. Cea mai mare parte a chiflelor produse de Titan ajung pe piaţa internă, potrivit unor informaţii anterioare.

Cu ocazia lansării acestei fabrici reprezentanţii Titan anunţau că ar putea livra chifle şi către pieţe precum Grecia, Macedonia sau Serbia.Stefanos Krommydas spune însă acum că businessul Titan este concentrat în mare măsură pe piaţa internă.

"Realizăm exporturi în ţări precum Grecia sau Bulgaria, dar cifra este insignifiantă în totalul cifrei de afaceri. Exporturile nu sunt o ţintă pentru noi ca business, ci o afacere su plimentară."

În acest context Titan urmează să îşi extindă anul viitor reţeaua proprie de retail.Compania deţine 43 de magazine sub brandul Belforno Fresh, iar anul viitor urmează să deschidă alte şapte unităţi în Bucureşti.Reprezentanţii Titan nu au făcut însă precizări în legătură cu suma care urmează a fi investită în extinderea lanţului de magazine.

"În 2012 ne vom limita la extinderea reţelei de magazine Belforno Fresh, dar avem planuri mari de dezvoltare şi extindere pentru perioada 2012-2015."

După primele nouă luni din acest an încasările din magazinele operate de producătorul de pâine generează 13% din cifra de afaceri a companiei.

Şi alţi jucători din industria de panificaţie precum Dobrogea Grup sau Pan Group Craiova au optat în ultima vreme pentru extinderea reţelei proprii de magazine.

După primele nouă luni ale acestui an compania a înregistrat o cifra de afaceri de 63,2 milioane de euro, în creştere cu aproape 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2010.Reprezentanţii companiei nu au făcut însă precizări în legătură cu factorii care au dus la creşterea businessului.

Dacă ritmul de creştere al businessului din primele nouă luni se menţine şi în ultima parte a anului, Titan Bucureşti va închide bilanţurile din 2011 cu o cifră de afaceri de 84,3 milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO