Companii

Titan Mar vinde marmura de 9 milioane de dolari

15.06.2001, 00:00 66



Societatea Titan Mar Bucuresti, producator si prelucrator de marmura, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 9 milioane de dolari, cu 30% mai mult fata de anul trecut.

Compania isi propune, pentru anul 2001, cresterea cu peste 30% a capacitatii de extractie a blocurilor de marmura.

Titan Mar a obtinut in luna mai a acestui an, certificarea sistemului de management al calitatii ISO 9001. De asemenea, compania a inceput, din luna martie, comercializarea produselor in dimensiuni atipice, la un pret de 9 dolari pe metru patrat.

Conducerea companiei a decis, ca in urmatorii doi ani sa investeasca peste 10 milioane de dolari, pentru dezvoltarea activitatii firmei.

In anul 1998 societatea Titan Mar, prelucrator de piatra naturala, impreuna cu Fondul RomSno-American de Investitii si Fondul RomSn de Investitii, au cumparat pachetul majoritar de actiuni al companiei Marmosim Simeria, cea mai mare fabrica de prelucrare a pietrelor ornamentale din RomSnia si detinatoare a 14 cariere de piatra naturala (marmura, calcar, travertin).

Prin participarea companiei Titan Mar la expozitiile internationale de la Coverings (USA) si Stone Tech (Germania) s-a constatat ca marmura de Ruschita este cea mai vSnduta piatra ornamentala, la export, din RomSnia.

In ultimii ani, piata a avut o evolutie contradictorie, afectand practic toate segmentele din piata.

Anul trecut, piata constructiilor a fost estimata la aproximativ 3 miliarde de dolari, in crestere fata de anul 1999, cand a fost de 2,2 miliarde de dolari. Aceasta crestere s-a datorat in principal lucrarilor de constructii, dar in special de lucrarile de reabilitare.

In sectorul constructiilor, cea mai mare pondere o detin, in continuare, companiile private. Lucrarile destinate clientilor privati au fost motorul acestei evolutii a pietei, in conditiile in care fondurile publice pentru dezvoltarea infrastructurii s-au situat la un nivel scazut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels