Companii

Ucraina estimează că va pierde cereale de 2 mld. euro din cauza secetei

Ucraina estimează că va pierde cereale de 2 mld. euro din cauza secetei

Autor: Gabriel Razi

12.01.2012, 12:07 323

Ucraina va pierde în acest an 12 milioane de tone de cereale ca urmare a secetei din toamna trecută, arată primele estimări ale Ministerului Agriculturii din Ucraina, citat de portalul britanic HGCA. În bani, pierderea acestei cantităţi de cereale se ridică la 1,8-2 miliarde de euro, potrivit estimărilor ZF ce au în vedere cotaţiile internaţionale ale cerealelor.

Scăderea recoltei totale de cereale va veni în mare parte ca urmare a compromiterii unei părţi din recolta de grâu, care urmeasă să fie sub recolta de 12 milioane de tone de anul trecut.

Datele oficialilor ucrainieni arată că plantele de pe 80% din suprafaţa însămânţată cu grâu au înmugurit însă numai două treimi din plante sunt în condiţii bune.

Totuşi, oficialii ucrainieni estimează că seceta de toamna trecută va afecta doar grâul, aceştia estimând că producţiile de orz şi de porumb vor fi peste cele din 2011. Creşterea recoltelor pe această linie va veni în principal din creşterea suprafeţelor însămânţate. Avansul este estimat la 8% în cazul porumbului şi la 15% în cazul orzului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO