Companii

Un grup de bancheri a preluat conducerea CFR SA

Un grup de bancheri a preluat conducerea CFR SA

Autor: Mirabela Tiron

14.01.2013, 15:49 6536

Compania de stat CFR SA a anunţat noua componenţă a consiliului de administraţie, formată aproape exclusiv din bancheri. Cei cinci membrii ai consiliului sunt Lucian Isar (fostul director al trezoreriei Bancpost), care este şi preşedinte, Jiru Enache, şeful Trezoreriei şi fost vicepreşedinte la CEC, Florian Raimund Kubinschi, fost membru în Consiliul de Administraţie al HVB Bank şi Dănuţ Sandu, CEO al Nextebank (fosta MKB Romexterra) şi care a lucrat anterior la Millenium Bank şi grecul Dimitris Sophocleous.

Mandatul lor va fi de patru ani. În funcţia de director general al companiei a fost numit Dimitris Sophocleous, 46 de ani, de profesie economist, care a lucrat la AD Pharma şi Romtelecom ca director financiar executiv.

"În urma discuţiilor purtate cu specialiştii companiei, la sfârşitul săptămânii trecute, vă pot asigura că CFR SA este o companie de stat cu o importanţă strategică pentru România, dar şi cu un imens poteţial de dezvoltare. CFR SA este o companie care poate fi caracterizată ca un diamant încă neşlefuit al economiei naţionale", a declarat Dimitris Sophocleous, director general al CFR SA.

CFR SA este controlată integral de stat prin Ministerul Transporturilor, care a mandatat în iulie asocierea PwC-D&B David şi Baias-George Butunoiu să recruteze managementul superior, respectiv directorii generali şi membrii CA pentru companiile aflate sub autoritatea instituţiei cu o cifră de afaceri mai mare de 7,3 mil. euro.


CFR a reuşit să revină pe profit în primele 10 luni ale anului trecut, cu un câştig de 58,4 milioane de lei, în contextul în care statul a şters o mare parte din datoriile companiei care produceau pierderi financiare societăţii. Astfel, datoriile CFR au coborât cu 65% în primele zece luni ale anului trecut, de la 5,5 miliarde de lei la 1,9 miliarde de lei (circa 450 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO