Companii

Urmează ZF Power Summit, 21-23 februarie. Coloşii industriali devin giganţi verzi: cum arată planurile de decarbonizare ale marilor consumatori de energie? Aflaţi la ZF Power Summit 2023

Urmează ZF Power Summit, 21-23 februarie. Coloşii...

Autor: Roxana Petrescu

14.02.2023, 09:30 180

♦ Dacă tranziţia energetică nu va duce decât la şubrezirea industriei, atunci procesul va fi un eşec ♦ Cum se asigură cei mai mari consumatori de energie că vor trece linia de finiş a unuia dintre cele mai disruptive fenomene economice? l Aflaţi la ZF Power Summit 2023.

Reprezentanţii Liberty Steel Româ­nia, alături de Corneliu Bodea, CEO Adrem, Sorin Elisei, Leader of Energy and Sustai­na­bility Practices, Deloitte Romania şi Mihai Stă­nescu, managing associate, STOICA & Asoci­aţii vor analiza într-o dezbatere dedicată care sunt provocările majore pe care industria loca­lă le are de înfruntat pe calea tranziţiei energe­tice în cadrul unei noi ediţii a ZF Power Summit 2023. Producerea de oţel verde şi in­vestiţiile anunţate de Liberty în pro­ducţia de energie verde transformă combina­tul de la Ga­laţi într-un laborator real de testare a im­pac­tului tranziţiei energetice la nivel industrial. Care sunt provocările pe acest drum şi cum ar putea arăta la final industria Româ­niei după transformarea adusă de tranziţia energetică? Cum rămâne industria europeană competitivă în comparaţie cu rivalii din China sau SUA care nu au aceleaşi obligaţii de mediu? Ce mă­suri trebuie luate astfel încât tranziţia energe­tică să fie o oportunitate pentru dezvoltarea industriei locale, nu un capăt de drum?

Toate aceste teme vor fi dezbătute într-un panel alături de unii dintre cei mai buni specia­lişti din piaţă. ZF Power Summit, evenimentul de referinţă al Ziarului Financiar dedicat în ex­clusivitate sectorului energetic, ajunge în 2023 la cea de-a 12-a ediţie, contextul actual fiind cel mai puternic motiv pentru a transforma dezba­terile într-o platformă de comunicare regională cu impact european. Evenimentul va avea loc în perioada 21-23 februarie în Bucureşti, ZF Power Summit asumându-şi în 2023 obiectivul de a aduce la masa discuţiilor factori de decizie, lideri de business, experţi, finanţatori şi inova­tori locali, regionali şi europeni.

Tema acestei ediţii este: România, regiunea, Uniunea: direcţii de investiţii şi proiecte strategice regionale care vor redefini sectorul energetic european.

Pentru a răspunde celor mai fierbinţi întrebări din domeniul energetic, anul acesta ZF a extins invitaţia către autorităţi şi jucători regionali, structurând evenimentul pe trei zile, fiecare cu o tematică diferită. Astfel, ziua 1, 21 februarie, este dedicată regiunii şi înţelegerii proiectelor care pot contribui la stabilitatea energetică a blocului european. A doua zi, 22 februarie, este în totalitate dedicată energiei verzi şi prosumatorilor, iar ultima zi a ZF Power Summit, 23 februarie, aduce în prim-plan tema revoluţiei industriale generate de tranziţia energetică, oportunităţile pentru România, dar şi riscurile care vin odată cu această transformare istorică.


ZF Power Summit 2023, 21-23 februarie, Bucureşti. Trei zile. Totul despre energie.


 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO