Companii

Viessmann: 60% din cifra de afaceri e generata de clienti-companii

25.07.2007, 17:03 29

Reprezentantii companiei germane Viessmann, unul dintre primii cinci jucatori de pe piata centralelor termice, spun ca valoarea segmentului pe care activeaza se va ridica in acest an la aproximativ 120 de milioane de euro.
"Piata de profil va atinge o valoare de 120-130 mil. euro fara o apreciere majora comparativ cu anul trecut, la un volum de vanzari de 175.000 de unitati", a declarat Olimpiu Achim, directorul general al Viessmann.
Achim a mentionat ca in acest an Viessman va inregistra o cifra de afaceri de peste 40 mil. euro, fata de 28 mil. euro anul trecut. Compania a instalat pe platforma Automobile Dacia o centrala completa de termoficare, care asigura abur industrial uzinei Dacia, valoarea investitiei fiind de peste 2 mil. euro. Noua instalatie va contribui la o reducere a consumului de combustibili necesari pentru producerea de energie cu peste 17% si o reducere a noxelor cu 20.000 tone anual, lucru care va conduce la o economie de 160.000 euro pe an, potrivit reprezentantilor Viessmann.
Centralele termice industriale detin cea mai mare pondere in cifra de afaceri a companiei, respectiv 60%.
Directorul general al Viessman a precizat ca sunt interesati de o colaborare cu Ford pentru care ar putea instala la Craiova centrale termice industriale asemanatoare celei de la Automobile Dacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO