Companii

Volksbank Leasing vrea sa finanteze de 50 milioane de euro

27.04.2001, 00:00 33



O noua companie de leasing, Volksbank Leasing Romania, membra a Volksbank Group, lansata ieri, in mod oficial, pe piata romaneasca, isi propune pentru acest an, potrivit directorului general, Robert Schmidhofer, realizarea unui numar de peste 2000 de contracte, in valoare de 50 de milioane de euro.

Activand in Romania din octombrie 2000, compania austriaca a reusit ca, pana la sfarsitul anului trecut, sa perfecteze contracte in valoare cumulata de 7,1 milioane marci (5 milioane euro), iar pana in prezent totalul finantarilor a ajuns la aproximativ 22,6 milioane marci (15 milioane euro).

Principalul segment prin care compania a intrat si desfasoara activitati pe piata romaneasca este cel al vanzarilor de automobile si autoutilitare , insa desfasoara activitati si in domeniul masinilor pentru constructii si domeniul imobiliar.

Intre partenerii companiei se regasesc in principal importatorii si dealerii de automobile si autoutilitare din Romania: Automobile Bavaria (BMW, Rover, MAN), Romcar (Ford), Forum Auto (Volvo), Auto Italia (Fiat), Automobile Citroen, Eurial (Peugeot), Hyundai Auto Romania, Mazrom (Mitsubishi), Augusta Motors (SAAB), Renault VI, Ipso (Renault), Erebus si Di-Bas (Opel).

Volksbank Leasing functioneaza in Romania din 4 octombrie 2000 si a tranzactionat prin contracte de leasing 200 de masini cu o valoare totala de 5 milioane de euro.

"In prezent avem un personal format din 16 angajati, iar ca obiectiv pentru sfarsitul anului 2001, Volksbank Leasing Romania urmareste cresterea numarului acestora la 30-45 de salariati si deschiderea de filiale in marile orase ale tarii, precum Brasov, Cluj, Constanta si Iasi.

In curand, compania isi va extinde aria de activitate in domeniul leasing-ului cu echipamente si aparatura medicala, precum si in cel imobiliar", a adaugat Robert Schmidhofer.

Directorul Volksbank Leasing Romania apreciaza ca pe piata leasingului romanesc nu exista inca o concurenta acerba, iar companii internationale puternice, cu traditie in leasing si cu resurse financiare suficiente, ar putea sa apara in curand in Romania.

Volksbanken Leasing este membra a grupului Volksbanken Austria.

Volksbanken AG Austria este prezent pe piata romaneasca si in domeniul bancar, anul trecut in mai inaugurand Volksbank Romania. Desi este la inceput de drum, Volksbank Romania a castigat o cota destul de importanta din segmentul de retail, mai ales prin concentrarea pe creditarea persoanelor fizice.

Strategia de dezvoltare pentru anul 2001 a bancii se axeaza pe langa promovarea unor linii de finantare - pentru cumpararea de case, de bunuri de folosinta indelungata si de autoturisme, pe implementarea sistemului de plati multicash si pe lansarea de carduri.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO