Companii

Wrangler da afara o cincime din personal

19.11.2001, 00:00 20



VF Corp, compania care detine marcile de jeans Lee si Wrangler, a anuntat ca va concedia 13.000 dintre angajatii sai, ceea ce reprezinta aproape 18% din totalul personalului, si va renunta la produsele cu o rata a rentabilitatii redusa, in incercarea de a depasi scaderea vanzarilor, informeaza BBC.

Compania a precizat ca va renunta la productia costumelor de baie, salopete si lenjerie intima. Acestea reprezntau doar 10% din vanzarile companiei, iar renuntarea va permite VF Corp sa se concentreze in principal asupra liniilor de productie cu o profitabilitate ridicata precum marca de imbracaminte North Face.

Renuntarea la productia articolelor cu o profitabilitate redusa va determina cheltuieli de 280-320 milioane de dolari, insa va genera economii anuale de 115 milioane dolari.

Restructurarea activitatii companiei va transforma VF dintr-un producator generalist de textile in unul specializat pe marci, ca urmare a presiunii exercitate asupra mediului economic american de importurile ieftine.

Aceasta presiune a determinat o alta companie din domeniu, Burlington Industries, specializata in tapiserii, sa solicite protectie in fata creditorilor sai.

Compania a precizat ca datoriile sale au ajuns la 1,1 miliarde dolari, acuzand guvernul american ca nu face nimic pentru a ajuta producatorii locali in fata importurilor. Importurile de textile in Statele Unite au crescut de peste cinci ori in ultimii doi ani.

"Un factor important care a determinat un astfel de gest din partea noastra a fost decizia guvernului american de a folosi industria textila ca o moneda de schimb in relatiile internationale" a declarat George Henderson, presedintele executiv al Burlington.

"Rezultatele au fost devastatoare pentru industria noastra, ducand la pierderea locurilor de munca, inchiderea fabricilor si lichidari" a adaugat acesta.

Compania are in prezent disponibilitati banesti de 60 de milioane de dolari si o linie de credit deschisa la JP Morgan Chase de 190 de milioane de dolari. Aceasta ar permite desfasurarea fara intreruperi a serviciilor pe perioada restructurarii, a adaugat Henderson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO