Companii

ZF ESG Summit 2024. Hagspiel Karl, ALPLA: Toate investiţiile noastre din ultimii cinci ani s-au concentrat pe ESG

ZF ESG Summit 2024

ZF ESG Summit 2024. Hagspiel Karl, ALPLA: Toate...

Autor: Ramona Cornea

15.05.2024, 16:06 67

Hagspiel Karl, corporate strategy, sustainability & circular economy în cadrul producătorului de ambalaje de plastic ALPLA, susţine toate investiţiile companiei din ultimii cinci ani au avut în centru practicile ESG. 

„Suntem cu adevărat dornici să economisim cât mai multă energie. Energia este una dintre cele mai mari costuri ale noastre. Verificăm luminile tot timpul, presiunea aerului, care este un mare consumator de energie. Încercăm să ne reînnoim sistemul de presiune a aerului ori de câte ori este posibil şi aşa mai departe. De asemenea, tratarea apelor uzate  este o parte importantă acolo, investim mult în tratarea internă a apelor uzate. Astfel, cred că toate investiţiile din ultimii cinci ani s-au concentrat pe ESG”, a spus Hagspiel Karl în cadrul evenimentului ZF ESG Summit 2024. 

Ce a mai declarat Hagspiel Karl în cadrul evenimentului ZF: 

• Noi, ALPLA, suntem producători de ambalaje rigide, ambalaje din plastic. Suntem o afacere de familie, aşa că nu suntem atât de dependenţi de finanţare ca o companie publică. Toate investiţiile noastre în acest moment sunt în jurul ESG. 

• Ce este ESG? S-ul arată cum ne tratăm oamenii, E-ul arată cum avem grijă de planetă, iar G-ul este un cod de conduită pentru afacerea noastră, guvernarea. Pentru a începe cu aspectul social, suntem cu adevărat convinşi că loialitatea angajaţilor faţă de o companie depinde de felul în care se simt.

• Prin urmare, am investit foarte mult timp şi bani pentru ca aceştia să aibă mijloace de transport, cum ar fi bicicletele pentru a merge acasă de la serviciu, astfel încât să poată lucra foarte mult acasă, au avut dispozitive pentru a face posibil acest lucru acasă.

• Un alt aspect important în care investim este cel de E, de mediu, de cum tratăm planeta, cum avem grijă de planetă. Acolo facem o mulţime de lucruri, în special reciclare, pentru că suntem doar producători de plastic rigid, suntem unul dintre marii reciclatori de plastic rigid în acest moment, cu 13 unităţi în întreaga lume şi capacitate de reciclare în intervalul a de 320.000 - 330.000 de tone. Este o capacitate destul de mare şi, prin urmare, am investit aproximativ 50 de milioane de euro pe an în ultimii cinci ani, deci per total să zicem că sunt 250 de milioane de euro. Vom creşte această capacitate, planul este să o dublăm în următorii doi ani, până la 600 -700 mil. euro la nivel global.  

• ALPLA injectează anual 30.000 de tone pe an în România, în principal la fabrica din Braşov, şi reciclează aproximativ 18.000 de tone pe an la fabrica din Târgu Mureş. Astfel, am putea folosi aproximativ 60% din materiale reciclate în ambalajele noastre PET.

• Deci sunt destul de multe probleme în ceea ce priveşte reciclare şi, în acest moment noi, ca reciclator încercăm să obţinem un fel de independenţă. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO