Constructii & Imobiliare

Danezii de la Rockwool iau în calcul extinderea businessului pe piaţa locală prin construcţia unei noi linii de producţie a vatei minerale în cadrul fabricii pe care o deţin lângă Ploieşti

Danezii de la Rockwool iau în calcul extinderea...

Autor: Cristina Bellu

21.02.2023, 11:30 225

Producătorul danez de vată minerală Rockwool analizează posibilitatea extinderii businessului local, prin construcţia unei noi linii de producţie a vatei minerale bazaltice, în cadrul fabricii pe care compania o deţine în Ariceştii Rahtivani, lângă Ploieşti.

“Intenţia vine ca urmare a analizei potenţialului de creştere a pieţei de izolaţii din România, iar proiectul ar trebui să îndeplinească mai multe cerinţe stabilite de grup”, spun oficialii Rockwool.

Potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe, Rockwool a avut în 2021 o cifră de afaceri de 174 de milioane de lei. La finalul primelor trei trimestre ale anului trecut, compania avea o creştere de 70% faţă de acelaşi interval din anul anterior. Datele pentru 2022 încă nu au fost comunicate.

Ca număr de angajaţi, compania are 180 de oameni, distribuiţi în proporţie de circa 85% la fabrica din Ariceştii Rahtivani (judeţul Prahova) şi circa 15% în biroul din Bucureşti (inclusiv echipa de vânzări din teritoriu).

Rockwool a inaugurat fabrica din Ploieşti West Park din Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, la finalul lui 2019, în urma unei investiţii greenfield de 50 de milioane de euro, iar ulterior s-a concentrat pe consolidarea acelei unităţi de producţie, fără a mai aloca bugete mari de investiţii pentru România în ultimii ani. Între timp însă, nivelul investiţiilor care au mers către fabrică a urcat la 60 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO