Cryptobusiness

Compania Coinbase la Davos: Adopţia crypto pe termen lung depinde de reglementări, iar acestea ar putea veni până în septembrie

Compania Coinbase la Davos: Adopţia crypto pe termen...

Autor: Alex Ciutacu

17.01.2023, 08:50 1702

Creşterile înregistrate de piaţa crypto la începutul anului 2023 reprezintă un motiv de optimism precaut pentru jucătorii din industrie, dar dezvoltarea pieţei dincolo de acest ciclu depinde de modul în care vor fi implementate reglementările, crede Tom Duff Gordon, vicepreşedinte în cadrul Coinbase, care operează una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare, conform CoinDesk.

Prezent la Davos 2023 cu ocazia World Economic Forum, Gordon a afirmat că piaţa crypto are potenţialul de a beneficia de adopţie în sens larg, însă această evoluţie depinde de modul în care cadrul de regelementare poate genera încredere cu privire la acest tip de active.

Gordon recunoaşte că prăbuşirea FTX a pus cu siguranţă piaţa crypto pe radarul autorităţilor de reglementare şi al legiutorilor. Vicepreşedintele Coinbase crede primul strat de reglementări ar putea veni chiar înainte de summitul G20, care va avea loc în septembrie, în New Delhi.

Compania Coinbase operează platforma de tranzacţionare cu acelaşi nume şi este listată la bursa din New York, unde are o capitalizare de circa 11,34 miliarde de dolari. Acţiunile companiei au închis şedinţa de luni cu un plus de 5,11%, la preţul de 49,98 de dolari per acţiune.

Coinbase renunţă în acest an la aproximativ 20% dintre angajaţi şi trebuie să onoreze o plată de 100 de milioane de dolari în urma unei înţelegeri cu Departamentul pentru Servicii Financiare din New York.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO