Curs BNR

Euro cedează teren treptat: cursul a coborât sub pragul de 4,34 lei/euro

Autor: Ciprian Botea

27.01.2012, 00:00 50

Leul a câştigat ieri aproape un ban în faţa monedei europene pe fondul sentimentului pozitiv al investitorilor străini, iar cursul a coborât sub pragul de 4,34 lei/euro. Cursul oficial publicat de BNR a coborât ieri la 4,3396 lei/euro, cel mai redus nivel din ultima săptămână şi jumătate.

"Valutele din regiune s-au apreciat faţă de euro pe fondul unui apetit mai ridicat pentru risc al investitorilor străini", a comentat un dealer.

Piaţa valutară a fost calmă în ultima săptămână şi jumătate în ciuda tensiunilor politice, iar euro a variat în această perioadă în intervalul 4,34-4,35 lei. Leul a câştigat mai mult teren în faţa dolarului, iar cursul a coborât cu mai mult de cinci bani, până la 3,2991 lei/dolar.

Francul elveţian a fost cotat la 3,5957 lei, nivel similar cu cel de miercuri. Totodată, dobânzile interbancare la depozitele cu scadenţa la o zi au scăzut uşor şi au ajuns în intervalul 3,57-4,07% pe an. Ciprian Botea

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO