Ceasuri & Bijuterii

Ou cu surpriza

19 mar 2009 55 afişări
Din aceeaşi categorie
Probabil ca, asa cum noi ne-am cam saturat sa fim asociati de catre strainii clueless cu eternul si deja iritantul mit al lui Dracula (mai ales ca nu reusim sa scoatem niciun ban din asta), tot asa si rusii si, mai ales, descendentii tarilor au o oarecare senzatie de lehamite cand aud ca iar a aparut un ou legat de numele lor.
Dar noul "pachet" lansat de Ulysse Nardin (adica Oul Tarilor care include un cronometru Maxi Marine cu cadran din email) este atat de spectaculos incat le taie rasuflarea si celor alergici la oua.
Editia limitata (30 de piese) a modelului Maxi Marine Chronometer din platina are un cadran din email creat manual, pe care a fost aplicat apoi blazonul heraldic al orasului Sankt Petersburg - un vultur din aur cu doua capete. Iar capacul transparent ofera o priveliste completa asupra mecanismului echipat cu un rotor din aur de 22ct. Deja celebrul secundar periferic supradimensionat si fereastra mare pentru data la ora 6 sunt elementele specifice pentru acest model, a carui carcasa are un diametru de 43mm si e etansa pana la 100 de metri.
Oricat de spectaculos ar fi ceasul, ambalajul e si mai si - pachetul botezat Imperial Sankt Petersburg include, pe post de cutie pentru Maxi Marine Chronometer, un Ou al Tarilor multi-stratificat emailat translucid, de culoare alba, decorat cu diamante de 4.25 carate. Pietrele pretioase au fost folosite pentru a recrea simbolurile legendare ale metropolei tariste. Turla Amiralitatii, Coloanele Rostrale si faimosul pod mobil care se deschide noaptea pentru a permite trecerea navelor mari au fost alese si desenate din diamante. Iar ancora, simbolul manufacturii Ulysse Nardin, leaga oul de baza lui din marmura alba. Andrei Ananov, bijutierul care a creat oul, este celebru in Rusia si nu numai, fiind primul rus care, odata cu perestroika, a primit dreptul de a relua productia de piese de bijuterii din aur si argint. Expozitiile lui din Londra, Paris, Monaco sau Madrid sunt de regula evenimente la care lumea buna se imbulzeste alaturi de cunoscatori si entuziasti - Regina Elizabeta a Marii Britanii, Regina Spaniei sau Printul Albert de Monaco au admirat si ei creatiile lui Ananov.
 
www.ralucabadea.com