Style

Cum poţi să-ţi cumperi propria insulă?

02 iul 2012 1330 afişări de Radu Racu
Din aceeaşi categorie
 Cum poţi să-ţi cumperi propria insulă?

Nu trebuie să fii Larry Ellison ca să ai propria insulă. Poate că CEO-ul Oracle a dat peste jumătate de miliard de dolari pentru a cumpăra a şasea insulă ca mărime din Hawaii, dar brokeri de specialitate oferă alternative mult mai ieftine, pornind de la 500.000 de dolari, scrie Reuters.

Broker-ul imobiliar Farhad Vladi a vândut peste 2.000 de insule din 1972 până în prezent, printre clienţii săi numărându-se celebrităţi ca Johnny Depp, Diana Ross şi Tony Curtis. Acesta din urmă a fost atât de încântat de insulă încât a mai cumpărat una.

Preţurile pornesc de la 500.000 de dolari pentru o insulă cu o suprafaţă de circa 1 hectar, spune Chris Krolow, directorul executiv al Private Islands Online, însă majoritatea tranzacţiilor se fac cu insule de 1-2 milioane de dolari. Krolow susţine că vânzarile de insule au crescut cu 10-15% pe an din 2005 până în prezent. Antreprenorul avertizează însă că preţul final poate varia foarte mult.

"Multe insule arată bine pentru fauna lor însă nu poţi construi nimic acolo. În alte cazuri, un client a cheltuit 300.000 de dolari doar pentru o barjă cu care să-şi care echipamentul pe insulă", afirmă Krolow.