Economia verde
ZF Economia verde. Total Waste Recycling colectează şi reciclează deşeurile de echipamente electrice şi vrea să facă o fabrică nouă, pentru reciclarea frigiderelor
ZF Economia verde. Total Waste Recycling colectează şi reciclează deşeurile de echipamente electrice şi vrea să facă o fabrică nouă, pentru reciclarea frigiderelor 23 nov 2023

România ar avea de învăţat lecţia reciclării de la ţările nordice, unde infrastructura de colectare şi de reciclare este mult peste ceea ce se găseşte pe plan local, este de părere Mihai Roşca, proprietarul unei companii care se ocupă de colectarea şi de reciclarea deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice.

citește mai mult
Pagina verde. Thomas Moldovan, Agenţia Naţională pentru Sport: „Acolo unde există piste de biciclete, putem vorbi şi de reducerea poluării. Dacă sunt piste, vor fi şi biciclişti“
Pagina verde. Thomas Moldovan, Agenţia Naţională pentru Sport: „Acolo unde există piste de biciclete, putem vorbi şi de reducerea poluării. Dacă sunt piste, vor fi şi biciclişti“ 22 nov 2023

Infrastructura sportivă din România are nevoie de îmbunătăţiri masive, pentru a încuraja nu doar performanţa, ci şi exerciţiul activităţii fizice.

citește mai mult
Pagina verde. Primăria Sectorului 1: „În parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău) au fost autorizate douăzeci de unităţi de alimentaţie publică“
Pagina verde. Primăria Sectorului 1: „În parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău) au fost autorizate douăzeci de unităţi de alimentaţie publică“ 22 nov 2023

Douăzeci de restaurante, terase şi cluburi funcţionează cu autorizaţii pe raza parcului Regele Mihai I (fost Herăstrău) din Bucureşti, oportunitatea amplasării localurilor de tip HoReCa fiind pusă sub semnul întrebării în special de locuitorii deranjaţi de zgomotul pe care acestea le generează.

citește mai mult
Pagina verde. Cum încearcă retailerii să lupte cu risipa alimentară? Optimizarea fluxurilor de marfă şi vânzările accelerate sunt cele mai frecvente metode
Pagina verde. Cum încearcă retailerii să lupte cu risipa alimentară? Optimizarea fluxurilor de marfă şi vânzările accelerate sunt cele mai frecvente metode 22 nov 2023

Sezonul sărbătorilor este prilej şi pentru apogeul risipei alimen­tare, retailerii de profil fiind deja obişnuiţi ca în această perioadă să vândă cantităţi mult mai mari de mâncare faţă de restul anului. O bună parte din aceste categorii de cumpărături ajunge însă, după doar câteva zile, la tomberoane. O familie ajunge să arunce 16 kilograme de alimente în perioada sărbătorilor, când cumpărăturile pentru mesele acasă sunt mai consistente. Cantitatea este dublă faţă de alte luni ale anului.

citește mai mult
Pagina verde. EcoNews ZF
Pagina verde. EcoNews ZF 22 nov 2023

citește mai mult
Pagina verde. De ce nu dispar tacâmurile, paharele şi paiele din plastic de unică folosinţă din magazine şi restaurante? „Avem o legislaţie, dar nu se respectă. Nimeni nu controlează şi nu aplică amenzi“
Pagina verde. De ce nu dispar tacâmurile, paharele şi paiele din plastic de unică folosinţă din magazine şi restaurante? „Avem o legislaţie, dar nu se respectă. Nimeni nu controlează şi nu aplică amenzi“ 19 nov 2023

La mall, în cafenele, la chioşcurile din parcuri şi grădina botanică, tacâmurile şi paharele dein plastic de unică folosinţă încă nu dispar din dulapurile şi de pe rafturile comercianţilor, care în continuare le oferă clienţilor, deşi legislaţia le interzice.

citește mai mult
Pagina verde. De ce au pătruns restaurantele şi cluburile în parcurile din Bucureşti? „Se mai întâmplă în alte ţări să fie unu-două restaurante, dar nu jumătate de parc. Nu e normal“
Pagina verde. De ce au pătruns restaurantele şi cluburile în parcurile din Bucureşti? „Se mai întâmplă în alte ţări să fie unu-două restaurante, dar nu jumătate de parc. Nu e normal“ 18 nov 2023

„Bine aţi venit la Il Calcio! Locaţia este situată într-un cadru deosebit, înconjurat de o oază verdeaţă. Restaurantul este localizat pe pontonul lacului Herăstrău şi vă asigură o privelişte de neuitat.“

citește mai mult
ZF Economia verde. Atelierul LOOMescu din Sibiu valorifică materialele textile în covoare şi obiecte de decor ţesute la război. „Muncim 12 ore pentru a ajunge de la teancul de tricouri la un metru pătrat de covor“
ZF Economia verde. Atelierul LOOMescu din Sibiu valorifică materialele textile în covoare şi obiecte de decor ţesute la război. „Muncim 12 ore pentru a ajunge de la teancul de tricouri la un metru pătrat de covor“ 16 nov 2023

Cristina Radu, absolventă de Business Administration, a ajuns să pună bazele propriei afaceri la scurt timp după ce şi-a redescoperit pasiu­nea pentru ţeserea covoarelor. Pro­iectul ei poartă numele LOOMescu şi este un atelier de ţesut textile, prin care dă o nouă viaţă materialelor care altfel ar ajunge la gunoi.

citește mai mult
Pagina verde. Studiu AerLive: Luna februarie este cea mai poluată din an. Şcolile şi spitalele au printre cele mai mari grade de poluare
Pagina verde. Studiu AerLive: Luna februarie este cea mai poluată din an. Şcolile şi spitalele au printre cele mai mari grade de poluare 15 nov 2023

Poluarea maximă zilnică din Bucureşti este de şapte ori mai mare decât valoarea maximă admisă, arată una dintre concluziile studiului AerLive, realizat de ONG-ul Ecopolis, privind datele din senzorii de monitorizare a calităţii aerului.

citește mai mult
Pagina verde. Octavian Berceanu, fost comisar general al Gărzii de Mediu, se ocupă de reforma pădurilor din Republica Moldova
Pagina verde. Octavian Berceanu, fost comisar general al Gărzii de Mediu, se ocupă de reforma pădurilor din Republica Moldova 15 nov 2023

Octavian Berceanu, fost comisar general al Gărzii de Mediu, a preluat rolul de responsabil pentru implementarea reformei forestiere în Republica Moldova.

citește mai mult
Pagina verde. EcoNews ZF
Pagina verde. EcoNews ZF 15 nov 2023

citește mai mult
ZF Economia verde. Un tânăr absolvent de design vestimentar reciclează diferite materiale în genţi, haine şi încălţăminte, sub eticheta Atelier Resolved. Sunt surplusuri de materiale, de care marile fabrici nu au nevoie şi pe care el le cumpără la kilogram de la un depozit din Bucureşti
ZF Economia verde. Un tânăr absolvent de design vestimentar reciclează diferite materiale în genţi, haine şi încălţăminte, sub eticheta Atelier Resolved. Sunt surplusuri de materiale, de care marile fabrici nu au nevoie şi pe care el le cumpără la kilogram de la un depozit din Bucureşti 9 nov 2023

Pe Andrei Bryan Goudarzi, fondatorul brandului Atelier Resolved, l-a inspirat prima dată o bucată de fetru găsită întâmplător, din care a reuşit să confecţioneze un portofel. Ideea posibilităţii de a recicla diferite materiale şi a le da o nouă viaţă l-a făcut să progreseze în această pasiune, să pună bazele unui business şi să viseze acum la un magazin propriu.

citește mai mult
Pagina verde. Ana Munteanu, OilRight: „Încercăm să atragem parteneri mai mari, internaţionali, care să ne ajute cu partea de know-how în colectarea uleiului alimentar uzat“. Uleiul care nu este potrivit pentru realizarea lumânărilor este vândut mai departe către parteneri care produc biodiesel
Pagina verde. Ana Munteanu, OilRight: „Încercăm să atragem parteneri mai mari, internaţionali, care să ne ajute cu partea de know-how în colectarea uleiului alimentar uzat“. Uleiul care nu este potrivit pentru realizarea lumânărilor este vândut mai departe către parteneri care produc biodiesel 8 nov 2023

OilRight, un proiect de economie circulară din Timişoara, transformă uleiul alimentar uzat pe care îl colectează în lumânări parfumate, prelungindu-i astfel durata de funcţionalitate.

citește mai mult
Pagina verde. Ce arată Raportul de ţară al României privind clima: „Creşterea temperaturilor şi frecvenţa crescută a fenomenului de caniculă reprezintă ameninţări pentru economie, oameni şi infrastructură“
Pagina verde. Ce arată Raportul de ţară al României privind clima: „Creşterea temperaturilor şi frecvenţa crescută a fenomenului de caniculă reprezintă ameninţări pentru economie, oameni şi infrastructură“ 8 nov 2023

România este deosebit de vulnerabilă la riscurile asociate schimbărilor climatice, în special la inundaţii şi secetă, iar pentru creşterea rezilienţei la aceste transformări şi atingerea neutralităţii climatice ar trebui să ia câteva măsuri esenţiale, printre care decarbonizarea transpor­turilor şi optimizarea utilizării resurselor de apă. Sunt câteva dintre concluziile Raportului de Ţară privind Clima şi Dezvoltarea pentru România (RTCD) al Băncii Mondiale, lansat la sfârşitul lunii octombrie.

citește mai mult