Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

24.10.2023, 00:04 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ 23 de instituţii de învăţământ din Bucureşti implementează în această toamnă campania „Opreşte motorul!“, care îşi propune îmbunătăţirea calităţii aerului din oraş. Campania este derulată de asociaţiile Ecopolis şi Părinţi de Cireşari, cu sprijin de la Primăria Municipiului Bucureşti. Şcolile vor afişa panouri informative privind gestul de a opri motorul în staţionare, un comportament ce poate ajuta la reducerea poluării din jurul şcolilor, acolo unde de multe ori părinţii aşteaptă copiii în maşini cu motoarele pornite. Proiectul vine după ce în primăvara lui 2023 Ecopolis a montat, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, senzori de monitorizare a calităţii aerului în 44 de puncte din Bucureşti, dintre care 23 sunt la şcolile vizate prin proiect.

♦ Recicleta, un program al asociaţiei Viitor Plus, aduce colectarea separată a materialelor reciclabile, ateliere de mediu şi un concurs cu activităţi de reciclare şi campanii de conştientizare în 60 de unităţi de învăţământ din Bucureşti şi Ilfov în perioada octombrie2023 - iunie 2024. Proiectul va implica 12.000 de elevi şi 600 de profesori din Bucureşti şi Ilfov. Cadrele didactice sau administraţia şcolii pot solicita, până pe 18 decembrie, recipiente de colectare separată, care cuprind cinci fracţii, cu instrucţiuni bine definite: hârtie, carton, plastic, metal şi sticlă.

♦ Dezvoltatorii complexului rezidenţial Atria Urban Resort din Bucureşti, Evergent Investments şi Cityring Development au instalat 296 de panouri solare care vor produce energie pentru apa caldă menajeră. Panourile au o capacitate de producţie de 446.500 kWh/an.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank