Eveniment

Accident pe platforma ArcelorMittal Galaţi: Sute de litri de păcură s-au scurs

Accident pe platforma ArcelorMittal Galaţi: Sute de...

Autor: Departamentul Corespondenţi

29.12.2017, 15:29 201

Un accident tehnologic a avut loc, vineri, pe platforma siderurgică  ArcelorMittal Galaţi. Aproximativ 400 de litri de păcură s-au scurs pe un teren din curtea societăţii Electrocentrale Galaţi, iar trei persoane au suferit atacuri de panică în urma incidentului, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Păcura s-a scurs dintr-o conductă care s-a fisurat.

Trei salariaţi au încercat să intervină, dar au suferit atacuri de panică.

La faţa locului au ajuns mai multe autospeciale ISU şi ambulanţe. ”Accidentul s-a produs la staţia de păcură a societăţii Electrocentrale de pe platforma siderurgică ArcelorMittal. O garnitură de la o flanşă de îmbinare de la conducte s-a fisurat. Nu sunt probleme de mediu, nu a fost o explozie, dar trei persoane care au intervenit pentru închiderea vanelor au suferit atacuri de panică şi li s-a acordat îngrijire la faţa locului”, a declarat, presei, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Cătălin Sion.

La faţa locului au intervenit forţe ale ISU Galaţi cu două autospeciale, ale Electrocentrale cu o autospecială şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă cu două salvări. Pentru siguranţă, la locul accidentului au mai ajuns două autospeciale ale CSI şi o ambulanţă aparţinând ArcelorMittal.

Potrivit pompierilor, în urma incidentului, din conducte s-au scurs circa 400 de litri de păcură, fără a provoca probleme de mediu şi fără a afecta fluxul tehnologic al societăţii Electrocentrale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO