Eveniment

Ambasadorul Rusiei: Considerăm imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului implicat în accident

Ambasadorul Rusiei: Considerăm imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului implicat în accident

Foto: VICTOR CUPULIGA / MEDIAFAX FOTO

Autor: Departamentul Politic

25.10.2012, 13:06 1108

Malghinov a precizat că ambasada încă o dată îşi exprimă "regretul profund în legătură cu consecinţele grave" ale accidentului care a avut loc duminică 21 octombrie, în urma căruia o tânără a fost accidentată.

"Exprimăm sincera compasiune faţă de rude şi cei apropiaţi, pentru noi esenţială este sănătatea domnişoarei, ambasada se află într-un contact permanent cu autorităţile spitalului", a precizat Oleg Malghinov.

"Pe lângă acestea, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena cu privire la relaţii diplomatice şi practica internaţională, considerăm imposibil ridicarea imunităţii diplomatului care a săvârşit acest accident", a adăugat ambasadorul.

El a precizat că, în legătură cu aceasta, "partea rusă a luat decizia de a termina imediat mandatului" diplomatului, acesta părăsind România miercuri.

"Apreciem fidelitatea autorităţilor române faţă de respectarea principiilor dreptului internaţional, care, prin Convenţia de la Viena, garantează circulaţia liberă a diplomaţilor şi dreptul lor de a părăsi teritoriul statului şi, de asemenea, dorinţa părţii române de a rezolva acest caz fără politizare exagerată. Din partea rusă se va căuta aceeaşi abordare nepolitizată în viitoarea investigarea a accidentului", a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO