Eveniment

Cum arată raportul de dezvoltare a Bucureştiului în ultimii cinci ani: patru şcoli şi grădiniţe de la zero la 30.000 de locuinţe noi în patru sectoare. Discrepanţa dintre ritmul de dezvoltare a locuinţelor şi cel de construire a şcolilor şi a grădiniţelor duce la supraaglomerarea instituţiilor de învăţământ

ANALIZĂ

Cum arată raportul de dezvoltare a Bucureştiului în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.04.2021, 15:00 858

Peste 30.000 de locuinţe şi doar patru instituţii de învăţământ de la zero – trei grădiniţe şi un grup şcolar – au fost finalizate în ultimii cinci ani în patru sectoare din Bucureşti, arată datele transmise de primării la solicitare ZF. Primăriile sectoa­relor 3 şi 4 nu au răspuns întrebărilor adresate de Ziarul Financiar, cu privire la numărul de locuinţe – din fonduri publice şi private, case şi apartamente – şi al şcolilor şi grădiniţelor publice date în folosinţă în perioada 2016-2020.

În sectorul 1, în total 5.414 apartamente au fost construite din 2016 până în 2020, iar anul trecut o grădiniţă şi un grup şcolar au fost inaugurate, după cum spun repre­zentanţii Serviciului de Imagine şi Cultură.

Sectorul 2 a cumulat, în intervalul amintit, 4.968 de locuinţe noi. Din 2016 până în 2018 inclusiv, nicio unitate nouă de învăţământ nu a fost deschisă.

„În 2019, s-au emis autorizaţii de cons­truire în scopul executării de lucrări de rea­bili­tare şi modernizare, s-au încheiat con­tracte de proiectare şi execuţie şi au fost dema­rate lucrările de construcţii la 15 unităţi de învăţământ. În 2020 s-au încheiat lucrările de reabilitare şi modernizare la 9 dintre aces­te unităţi şcolare, iar pentru restul procedura de recepţie este avansată“, transmite com­par­timentul Protocol şi Relaţii cu Mass-Media din cadrul Primăriei sectorului 2.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO