Eveniment

Austria anunţă restricţii majore pentru a stopa răspândirea coronavirusului

Austria anunţă restricţii majore pentru a stopa...

Autor: Miruna Diaconu

15.03.2020, 14:32 732

Austria a anunţat restricţii majore cu privire la circulaţia în locurile publice, astfel oamenii sunt îndemnaţi să se autoizoleze, adunările cu mai mult de cinci oameni sunt interzise şi sunt impuse limite pentru cei care intră în ţară, scrie Reuters.

“Austriecii sunt îndemnaţi să se autoizoleze. Acest lucru înseamnă să intre în contact doar cu persoanele cu care locuiesc”, spune Sebastian Kurz, cancelarul federal al Austriei într-o declaraţie, scrie Reuters.

Oamenii ar trebui să iasă din casă doar dacă se duc la muncă, să îşi cumpere produse alimentare sau să ajute alte persoane. Adunările de mai mult de cinci persoane va fi permisă doar dacp activităţile vor servi la combaterea răspândirii de coronavirus.

“Oamenii care doresc să iasă în aer liber pot face acest lucru singuri sau doar cu persoanele cu care locuiesc în aceeaşi casă”, spune Sebastian Kurz.

Austria şi-a extins lista statelor din care sunt restricţionate intrările în ţară, adăugând Marea Britanie, Olanda, Rusia şi Ucraina. Toate persoanele care vin din ţările de pe lista cu restricţionări, vor intra în carantină două săptămâni la domiciliu.

Austria şi-a închis deja graniţele pentru majoritatea sosirilor din Elveţia şi Italia din cauza răspândirii de coronavirus. Austria are 800 de cazuri de infectare cu coronavirus şi un deces cauzat de acest virus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO