Eveniment

Bănci, giganţi din IT sau companii de consultanţă internaţionale angajează fără diplomă de facultate. Cine vrea să lucreze la Google, Apple, IBM sau EY o poate face acum fără facultate

Bănci, giganţi din IT sau companii de consultanţă...

Autor: Răzvan Botea

24.08.2018, 12:27 6240

Bănci, giganţi din IT sau companii de consultanţă angajează oameni fără facultate. Google, Apple, IBM sau EY oferă  poziţii de management sau consultanţă pentru absolvenţii de liceu.

Economia continuă să fie un loc prietenos pentru cei care caută un job astăzi, şi nu numai pentru cei cu studii universitare – economiştii anticipează că vin vremuri din ce înc ei mai bune pentru  cei care nu au o diplomă de facultate, scrie CNBC

Platforma de joburi Glassdoor a alcătuit o listă de 15 angajatori de top care au declarat că nu mai cer aplicanţilor să aibă o diplomă de facultate. Companii precum Google, Apple, IBM şi EY fac parte din această listă.

Vice-preşedintele IMB Joanna Daley a declarat în 2017 pentru CNBC că aproximativ 15% dintre angajaţii săi din SUA nu au o diplomă de facultate. Aceasta a spus că, în loc să caute angajaţi cu diplomă de licenţă, compania caută candidaţi care au experienţă în programare sau care au urmat cursuri de pregătire în domeniu.

Mai jos sunt angajatorii care nu mai cer diplomă de licenţă la angajare.

Google

Scorul pe care l-a înregistrat Google pe platforma Glassdor este de 4,4 din 5. Poziţiile actuale pentru care Google nu mai cere diplomă de facultate sunt: manager de producţie, inginer de software, manager de marketing.

Ernst & Young (EY)

Ratingul companiei pe platforma Glassdor este de 3,7 din 5. Poziţiile pentru care compania de audit şi consultanţă nu mai cere diplmă de absolvire a facultăţii sunt: consultant senior în asigurări, consultant de risc.

Hilton

Ratingul lanţului hotelier pe platforma Glasdoor este de 4/5. Poziţiile pentru care hotelul angajează fără diplomă de licenţă sunt manager de evenimente, manager de recepţie, manager de hotel.

Apple

Scorul Apple pe platforma de joburi Glassdoor este de 4 din 5. Poziţiile pe  care cea mai valoroasă coompanie din lume angajează fără experienţă sunt : inginer de design, project manager.

Starbucks

Ratingul obţinut de Starbucks pe platforma americană de joburi este de 3,8 din 5. Locurile de muncp pentru care compania caută angajaţi sunt: barman, şef de tură, store manager.

IBM

IBM are un rating pe Glassdoor de 3,4/5. Poziţiile pentru care compania angajează sunt: inginer financiar, recruiter, negociator de contracte.

Bank of America

Scorul obţinut de banca americană este de 3,5/5.Poziţiile actuale pentru care banca angajează sunt: asistent de manager, reprezentant relaţii clienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO