Eveniment

BREAKING. Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech împotriva Covid-19

BREAKING. Agenţia Europeană a Medicamentului a...

Autor: Laura Buciu

21.12.2020, 16:29 2551

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat, luni, primul vaccin împotriva coronavirusului, cel produs de Pfizer şi BioNTech. Agenţia a transmis să sunt şi noi tratamente în curs de aprobare la începutul anului viitor.

Reprezentanţii Agenţiei Europene a Medicamentului au transmis, luni, că au interacţionat cu alţi dezvoltatori al altor vaccinuri anti-COVID, dar şi cu dezvoltatori ai unor posibile tratamente care sunt în faza de elaborare.

Unele ar putea ajunge la Agenţia Europeană a Medicamentului la începutul anului viitor.

„Pe cât sunt de fericită să vă anunţ această noutate de azi (aprobarea vaccinului – n.r.), vă spun că suntem încă la o cotitură în această pandemie. Va dura până când vom reuşi să vaccinăm mai mulţi oameni şi să asiguăm imunitatea. Ştim mult mai multe despre această boală acum decât acum 10 luni, chiar mai mult decât ştiam acum 3 luni, dar sunt încă informaţii noi care apar şi trebuie evaluate, aşa cum este noua tulpină”, a spus o reprezentantă a Agenţiei.

În prezent nu există „nicio dovadă” că acest vaccin nu va funcţiona în faţa noii tulpini, a mai spus reprezentanta Agenţiei Europene.

Aceasta recomandă în continuare ca oamenii să facă tot ce le stă în putere să stopeze răspândirea virusului, pentru că vaccinul singur nu va fi „glonţul de argint” care să ne ajute la întoarcerea la viaţa normală, chiar dacă „e un pas uriaş”.

Primele doze de vaccin vor ajunge în România în 26 decembrie, iar în 27 decembrie începe vaccinarea cadrelor medicale din spitalele de primă linie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO