Eveniment

Compa incearca sa stranga 2,1 mil. euro de la actionari

08.12.2005, 19:52 18

Producatorul de componente auto Compa Sibiu intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 7,78 mil. lei (2,12 mil. euro) pentru a-si asigura resursele necesare dezvoltarii proiectelor aflate in derulare.

Compa va oferi actionarilor spre subscriere 77,8 milioane de actiuni noi la un pret egal cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune. In urma acestei majorari, capitalul social al Compa va urca la 15,56 mil. lei (4,25 mil. euro). Propunerea urmeaza sa fie supusa aprobarii in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, convocata pentru data de 11 ianuarie 2006.

"Aceasta majorare de capital are ca scop asigurarea resurselor financiare necesare pentru dezvoltarea Compa", a declarat Ioan Deac, presedintele Consiliului de Administratie al companiei. Compa si-a anuntat in acest an intentia de a se extinde pe piata romaneasca prin forte proprii, fara a apela la finantare externa. In ultimii ani, societatea a incheiat parteneriate pentru productia de subansambluri auto cu grupul american Honeywell Garett sau cel japonez Koyo, in care Compa a investit mai multe milioane de euro. Societatea mai are un contract de colaborare si cu grupul german Bosch.

Compa a inregistrat in primele noua luni ale lui 2005 o crestere cu circa 45% a profitului net, pana la 2,25 mil. euro, in conditiile majorarii cu 65% a cifrei de afaceri, care s-a ridicat la 47,4 mil. euro. Compa estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 62,5 mil. euro.

Compania este controlata de Asociatia Salariatilor, care detine 51% din actiuni.

Actiunile Compa sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 1,8 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 38,3 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO