Eveniment

Conferinţa ZF HR Trends 2022: Resetarea pieţei muncii. Cristian Vasilcoiu, secretar de stat, Ministerul Muncii. Piaţa muncii nu a avut fluctuaţii mari în pandemie, numărul contractelor de muncă a crescut

Cristian Vasilcoiu

Cristian Vasilcoiu

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.04.2022, 16:45 66

♦ „Pe 21 martie 2020 aveam 6,5 milioane de contracte de muncă, iar astăzi avem cu 121.000 mai multe, 6,6 milioane. Avem şi la salariaţi o creştere, ceea ce arată stabilitatea pieţei.”

Piaţa muncii nu a avut fluctuaţii mari în pandemie, iar numărul contractelor de muncă a crescut în ultimii doi ani de zile, afirmă Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

„Piaţa muncii nu a avut fluctuaţii extraordinare. Pe 21 martie 2020 aveam 6,5 milioane de contracte de muncă, iar astăzi (25 martie – n.red.) avem cu 121.000 mai multe, 6,6 milioane.  Este clar că a fost un efort financiar şi din partea angajatorilor, şi din partea statului. Avem şi la salariaţi o creştere, ceea ce arată stabilitatea pieţei”, a declarat Cristian Vasilcoiu (foto) în cadrul conferinţei ZF HR Trends 2022: Resetarea pieţei muncii.

În această perioadă companiile doresc să îşi mărească numărul de angajaţi, iar Vasilcoiu spune că nu a văzut la nicio companie cu care a vorbit dorinţa de a închide sau de a suspenda activitatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO