Eveniment

Consumatorii industriali de gaze vor plăti preţuri mai mari cu 10%

Consumatorii industriali de gaze vor plăti preţuri mai mari cu 10%

Foto Reuters

30.08.2011, 00:00 171

Consumatorii industriali de gaze naturale vor plăti preţuri mai mari cu până la 10%, cel mai probabil din octombrie, potrivit angajamentelor asumate de Guvern în faţa FMI, iar până la sfârşitul anului ANRE ar putea decide încă o majorare a tarifelor, au declarat surse guvernamentale.

Guvernul s-a angajat în faţa FMI să crească preţurile pentru consumatorii industriali în două etape, respectiv iunie-iulie şi trimestrul IV al acestui an, fără să fie specificate procentajele de majorare în scrisoarea de intenţie.

"După ce în iulie preţul gazelor naturale pentru consumatorii non-casnici a crescut cu aproape 10%, cel mai probabil în octombrie va avea loc o nouă majorare, cu până la 10%", au afirmat sursele. Fondul Monetar Internaţional (FMI) a cerut Executivului să prezinte, până în luna septembrie, un calendar etapizat de liberalizare a preţurilor gazelor naturale până în 2013 în cazul companiilor şi din 2013 în 2015 în cazul populaţiei. Liberalizarea preţurilor vizează şi sectorul energiei electrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels