Eveniment

Curg veştile bune legate de vaccin: Americanii de la Moderna anunţă o eficienţă de 94,5% a vaccinului anti-Covid pe care îl dezvoltă. Acţiunile Moderna cresc cu 13% pe Nasdaq

Curg veştile bune legate de vaccin: Americanii de la...

Autor: Alex Ciutacu

16.11.2020, 14:22 4596

Americanii de la Moderna au anunţat astăzi o eficienţă de 94,5% a vaccinului pe care îl dezvoltă pentru prevenirea Covid-19, în baza rezultatelor obţinute în urma testării, fiind a doua companie americană care anunţă rezultate peste aşteptări în această privinţă, potrivit Reuters.

Acţiunile companiei de biotehnologie Moderna înregistrează o creştere de peste 13% pe Nasdaq, bursa americană pentru companiile de tehnologie, înainte deschiderii şedinţei de tranzacţionare de luni. 

SUA ar putea avea două vaccinuri autorizate pentru utilizare de urgenţă în luna decembrie, cu 60 de milioane de doze care ar putea fi disponibile chiar până la sfârşitul anului, după ce şi reprezentanţii Pfizer au anunţat că vaccinul lor este eficient în proporţie de peste 90%.

În 2021, guvernul american ar putea avea acces la peste 1 miliard de doze de vaccin doar de la aceşti doi producători, mult peste nevoile ţării de 330 de milioane de locuitori.

Ambele vaccinuri au fost dezvoltate utilizând tehnologie de tip mRNA, iar anunţul Moderna vine într-un moment în care pandemia se răspândeşte mai repede ca niciodată pe teritoriu american, dar şi în Europa.

„Vom avea un vaccin care poate opri Covid-19”, a anunţat Stephen Hoge, preşedintele Moderna.

Analiza Moderna a fost realizată pe 95 de pacienţi care au participat la testare şi au primit fie vaccinul, fie placebo. Dintre cei vizaţi, doar cinci au fost infectaţi dintre cei care au primit vaccinul administrat în două doze, la distanţă de 28 de zile una de cealaltă.

Unul dintre avantajele principale ale vaccinului dezvoltat de Moderna este faptul că nu are nevoie de condiţii de păstrare la temperaturi extrem de scăzute, ceea ce îl face mai uşor de distribuit. Moderna se aşteaptă ca vaccinul să fie stabil la temperaturi standard cuprinse între 2 şi 8 grade Celsius timp de 30 de zile şi ar putea rezista chiar şi 6 luni dacă este ţinut la minus 20 de grade Celsius.

În acelaşi timp, vaccinul Pfizer trebuie transportat şi stocat la minus 70 de grade Celsius, iar la temperaturi mai mari poate rezista doar 5 zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO