Eveniment

Dezastru în bugetul Capitalei: Constanda a câştigat procesul cu Primăria în contul afacerii Satul Francez şi are dreptul la despăgubiri de 165 mil. euro

Dezastru în bugetul Capitalei: Constanda a câştigat procesul cu Primăria în contul afacerii Satul Francez, iar Oprescu trebuie să-i plătească peste 200 de milioane de euro

Autor: Cristian Hostiuc

06.07.2011, 10:20 8883

Omul de afaceri Costică Constanda a câştigat procesul cuPrimăria Capitalei şi municipiul Bucureşti, reprezentat deConsiliul General, în privinţa unor terenuri, un caz care dureazăde mai bine de un deceniu, de pe vremea când primar al Capitaleiera Traian Băsescu, actualul preşedinte al României.

Costică Constanda are de primit, prin decizia TribunaluluiBucureşti, despăgubiri de peste 35 de milioane de euro legat decontractul de schimb pentru terenul şi construcţiile din SatulFrancez şi aproape 110 milioane de euro reprezentând contravaloareaterenului din Parcul Bordei.

Costică Constanda mai are dreptul la suma de 79.484.625 leireprezentând dobânda legală aferentă despăgubirilor.

Tribunalul Bucureşti, secţia 4 civilă, s-a pronunţat astăzi înacest dosar şi a dat câştig de cauză omului de afaceri. Primăria şiconsilierii pot ataca la Curtea de Apel decizia.

Citiţi aici istoria unor drepturi de proprietate cumpăratecu câteva sute de mii de euro acum aproape un deceniu care s-autransformat într-un caz de peste 200 mil. euro.

Constanda a fost reprezentat în acest caz de 3 dintre cei maiputernici avocaţi "la bară" din România, Valeriu Stoica, FloreaGheorghe şi Traian Briciu.

De partea cealaltă, primăria a fost reprezentată de DanielŞtefănică, iar consilierii de avocatul George Stancov. Aceasta estecea mai mare despăgubire acordată până în prezent unui om deafaceri într-un proces cu o instituţie a statului.

Procesul naşte multe discuţii, iar în cazul în care decizia vafi menţinută de toate instanţele judecătoreşti superioare, primăriacapitalei poate ajunge "să dea faliment"

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO