Eveniment

Erste: Situaţia creditelor neperformante se va stabiliza în România cel mai devreme în 2011

Erste: Situaţia creditelor neperformante se va stabiliza în România cel mai devreme în 2011
30.07.2010, 15:24 53

Situaţia creditelor neperformante se va stabiliza în România celmai devreme în 2011, companiile fiind afectate de lipsa delichiditate, potrivit grupului austriac Erste, acţionarul majoritaral BCR, citat de Mediafax.

"România suferă încă din contracţia economiei. Pe partea deretail, creditele neperformante s-au stabilizat, dar pe segmentulIMM-urilor există încă o creştere a creditelor neperformante, dincauza lipsei de lichiditate. Deci nu ne aşteptăm ca situaţia să sestabilizeze înainte de 2011", a declarat vineri, într-o conferinţăde presă susţinută la Viena, Bernhard Spalt, membru al consiliuluide administraţie al Erste Bank şi chief risk officer.

Potrivit unei prezentări a grupului Erste, BCR are cea mai marerata a creditelor neperformante, de 15,4%, dintre băncile deţine deErste în regiune, respectiv în Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria,Croaţia şi Ucraina.

Oficialul Erste a arătat că avansul creditării este foarte redusîn regiune, în condiţiile în care clienţii ezită săinvestească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO