Eveniment

Este oficial: Vaccinul Johnson&Johnson ajunge în România în aprilie. Produsul va fi disponibil mai ales în centrele mobile

Este oficial: Vaccinul Johnson&Johnson ajunge în...

Autor: Laura Buciu

16.03.2021, 15:13 778

Vaccinul de la Johnson&Johnson va ajunge în România la jumătatea lunii aprilie, dar prima tranşă va număra doar câteva zeci de mii de doze, anunţă coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă. Fiind monodoză, se pretează mai mult centrelor mobile, a precizat el.

Valeriu Gheorghiţă a spus, marţi, în conferinţă de presă, că vaccinuş Johnson&Johnson va ajunge în România cel mai probabil în a doua jumătate a lunii aprilie.

„În a doua jumătate a lunii aprilie dacă nu mă înşel ar trebui să primim probabil prima tranşă. Nu este una consistentă, probabil că vom primi câteva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, deci schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom folosi acest tip de vaccin”, a spus dr. Gheorghiţă.

Acesta a precizat că, din punct de vedere practic, fiind vaccin care se administrează într-o singură doză, acesta se pretează mai mult pentru centre mobile şi pentru vaccinare în localităţile în care accesul la centrele de vaccinare este mai redus.

„Asta nu înseamnă că nu va fi accesat şi de restul categoriilor de persoane”, a mai spus dr. Gheorghiţă.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, în 11 martie, vaccinul dezvoltat de producătorul Johnson&Johnson. Acesta este primul vaccin împotriva coronavirusului care se administreză într-o singură doză.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO