Eveniment

Euro a urcat joi la cel mai ridicat nivel faţă de dolar din ultimul an. BNR afişa un curs de 4.9432 lei/euro şi de 4,4844 lei/dolar

Euro a urcat joi la cel mai ridicat nivel faţă de dolar...

Autor: Ştefan Stan

14.04.2023, 17:07 145

Euro a urcat joi la cel mai ridicat nivel faţă de dolar din ultimul an, susţinut de o îmbunătăţire a perspectivelor economice din zona euro în ultimele săptămâni şi de o retragere mai largă a dolarului, deoarece investitorii pariau că Rezerva Federală a SUA aproape şi-a încheiat perioada de înăsprirea monetară.

Euro a crescut cu 0,63%, până la 1,1067 dolari joi, eclipsând maximul anterior din februarie.

Creşterea preţurilor la gaze după invadarea Ucrainei de către Rusia anul trecut a stârnit temeri de o recesiune profundă în Europa, dar o iarnă mai caldă decât era de aşteptat şi o redeschidere a economiei chineze în urma blocajelor induse de pandemie au stimulat activitatea de afaceri şi încrederea consumatorilor. .

„Anul trecut a fost o furtună perfectă pentru euro: preţuri mari la energie, războiul din Ucraina, politica Chinei cu zero Covid şi BCE cu majorarea dobânzilor”, a declarat Athanasios Vamvakidis, şeful Strategiei valutare G10 la Bank of America. „Acum avem preţuri scăzute la energie, date mai bune din China şi o BCE care este mai socotită decât Fed.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO