Eveniment

Facultatea de Contabilitate de la ASE organizează a 46-a ediţie a Congresului Asociaţiei Europene a Contabililor în Bucureşti în perioada 15-17 mai

Facultatea de Contabilitate de la ASE organizează a 46-a...

Autor: Răzvan Botea

14.05.2024, 10:05 88

Mai mulţi profesori din mai multe universităţi internaţionale şi din România vor susţine o serie de workshopuri şi conferinţe în cadrul celei de-a 46-a ediţiei a Congresului Asociaţiei Europene a Contabililor în Bucureşti în perioada 15-17 mai.

„Aproximativ 1.300 de delegaţi din 50 de tari, profesori si profesionişti din domeniul contabilităţii si alte domenii conexe precum audit, sustenabilitate sau fiscalitate, dezbat cele mai recente evoluţii in domeniile lor. Acest eveniment pune Romania, Bucureştiul şi ASE Bucureşti pe harta cercetării mondiale. Se vor stimula, astfel, colaborări pe termen lung şi prietenii durabile create pe parcursul a 3 zile de evenimente ştiinţifice şi sociale”, spune Cătălin Albu, profesor la Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti.

Contextul în care se organizează dezbaterile şi sesiunile practice din cadrul congresului este provocator, mai ales pentru experţii în fiscalitate şi pentru experţii contabili. Pe de-o parte, specialiştii din domeniu trebuie să ţină pasul cu modificările fiscale, pe măsură ce, la nivel naţional, dar şi la nivel european, reglementările dau peste cap planificările businessului. Pe de altă parte şi meseriile de contabil sau consultant fiscal se reinventează, cu Inteligenţa Artificială şi tehnologia care se dezvoltă într-un ritm accelerat.

Congresul este organizat de către Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul ASE București, la hotelurile InterContinental Athenee Palace Bucharest și Radisson Blu Bucharest, în perioada 15-17 mai 2024.

Sesiunea de deschidere a congresului se desfăşoară la Ateneul Român şi cuprinde un scurt moment muzical, o sesiune de premiere din partea Asociaţiei organizatoare şi un discurs în plen al Dr. Andreas Barckow, preşedintele Consiliului Standardelor Internaţionale de Contabilitate (International Accounting Standards Board). 9 simpozioane în plen şi aproximativ 230 de sesiuni paralele completează programul evenimentului.

 

Ramona Jurubiţă, country managing partner KPMG România şi Moldova, este vorbitor în cadrul simpozionului dedicat cercetării şi practicii în domeniul fiscalităţii, alături de vorbitori din Franţa, Germania, Olanda şi Statele Unite ale Americii.

 

În cadrul evenimentului, cercetători şi practicieni dezbat cele mai recente evoluţii la nivel mondial în sfera contabilităţii, fiscalităţii, auditului sau sustenabilităţii, în ceea ce reprezintă cel mai important eveniment la nivel european şi internaţional de această talie. Bucureştiul se alătură, astfel, ca o încununare a profesionalismului cadrelor didactice în ASE Bucureşti, unor mari oraşe precum Paris, Milano sau Praga, care au găzduit evenimente similare în anii precedenţi.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO