Eveniment

Finanţele încearcă să vândă astăzi obligaţiuni pe cinci ani de 400 mil. lei

Finanţele încearcă să vândă astăzi obligaţiuni pe cinci ani de 400 mil. lei

Autor: Mihaela Claudia Medrega

17.03.2011, 11:20 37

Ministerul Finanţelor organizează astăzi o licitaţie pentru avinde obligaţiuni pe cinci ani în valoare de 400 mil. lei (96 mil.euro).

Rata cuponului este 6%, iar scadenţa este la 30 aprilie2015.

Pe piaţa secundară obligaţiuni cu scadenţa similară setranzacţionau ieri la randamente de 7,4%-7,07% pe an.

La începutul lunii martie, Trezoreria a respins integralofertele de cumpărare de obligaţiuni pe trei ani în cadrul uneilicitaţii prin care îşi propusese să împrumute de la bănci 600 mil.lei, considerând prea mari dobânzile cerute.

Aceasta a fost prima dată din noiembrie când o emisiune detitluri de stat este anulată din cauza randamentului prea marecerut de investitori.


La licitaţia precedentă, organizată la începutul lui februarie,statul plătise un randament mediu de 7,11% pe an ca să plasezeobligaţiuni pe trei ani în valoare de 775 mil. lei. Suma atrasăatunci a fost uşor mai mică decât cea planificată.

Încă din 2010 Trezoreria a respins ofertele băncilor decumpărare de obligaţiuni pe trei ani de fiecare dată cândrandamentele cerute au sărit de pe palierul de 7,1% pe an.

Urmăriţi pe zf.ro rezultatele licitaţiei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO