Eveniment

Forin Pogonaru, preşedintele AOAR: Pe plan economic, coronavirusul poate determina apariţia unor viruşi precum ”virusul nerespectării contractelor” şi ”virusul insolvenţei”

Forin Pogonaru, preşedintele AOAR: Pe plan economic,...

Autor: Ramona Cornea

14.03.2020, 18:07 488

Mediul de afaceri nu se confruntă cu o criză financiară, ci cu una legată de sănătate, de un virus care stârneşte emoţii şi panică şi care, în mediul de afaceri, poate duce la nerespectarea contractelor şi la insolvenţe, afirmă Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România.

”Pe plan economic, acest virus poate determina lansare altor ”viruşi” de genul ”virusul nerespectării contractelor”, ”virusul insolvenţei” şi aşa mai departe. Situaţia este periculoasă, nu trebuie să bravăm în momentul de faţă. Înainte de a avea emoşii, trebuie ca toate asociaţiile de afaceri să înceapă să-şi consulte membrii în privinţa cifrei vânzărilor, a cifrei de afaceri şi să aibă un inventar de firme a căror cifră de afaceri a scăzut cu 20%, cu 25% şi cu 40%”, a declarat Florin Pogonaru în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Preşedintele AOAR spune că, pe plan european, în cazul companiilor cu scăderi ale cifrei de afaceri între 20% şi 25% se iau măsuri precum amânarea plăţii taxelor către stat, iar când companiile ajung la o scădere de 40%, trebuie gândite măsuri de stimulare a consumului şi a opririi panicii.

”Avem datoria să gândim evoluţiile în timp. Vedem că această criză se accentuează în aprilie, în perioada Paştelui şi imediat după Paşte, vedem că acolo este vârful sau credem că se va termina cumva mai repede? În funcţie de acest lucru, trebuie să avem scenariile respective, trebuie definite praguri la care ne propunem să intervenim”, afirmă Pogonaru.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO