Eveniment

Franks: Legea salarizării trebuie modificată, astfel încât să îşi producă efectele din 2011

Franks: Legea salarizării trebuie modificată, astfel încât să îşi producă efectele din 2011
29.07.2010, 15:33 16

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), JeffreyFranks, a spus, joi, după discuţii cu ministrul Muncii, că legeasalarizării trebuie modificată pentru a-şi produce efectele din2011 şi că înţelege întârzirea legii pensiilor, dar că ar fi binedacă Parlamentul ar aproba-o în septembrie, informează Mediafax.

Franks a precizat, cu privire la legea salarizării unitare, cătrebuie luate în considerare schimbările din structura salarialăpentru a fi asigurată sustenabilitatea fiscală.

Referindu-se la legea pensiilor, reprezentantul FMI a subliniatcă înţelege amânarea termenului privind aprobarea acesteia,deoarece în Parlament au existat presiuni legate de alte chestiuni,însă a apreciat că este bine dacă va fi aprobată în lunaseptembrie, astfel încât să intre în vigoare de la 1 ianuarie2011.

Cu privire la modificarea Codului Muncii, Franks a afirmat că,pe viitor, este important ca România să aibă o flexibilizare aforţei de muncă, pentru a genera o productivitate mai mare. Trebuiefăcute modificări la Codul Muncii, astfel încât angajările şidisponibilizările să se facă mai uşor, a spus Jaffrey Franks.Despre ce au declarat oficialii guvernului după întâlnireacu FMI citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels