Eveniment

Franks: România poate accelera creşterea economică, dar cu reforme satisfăcătoare şi investţii solide

Franks: România poate accelera creşterea economică, dar cu reforme satisfăcătoare şi investţii solide

Autor: Mediafax

30.07.2011, 14:01 399

România va continua să înregistreze în acest an creştereeconomică şi chiar să accelereze anul viitor ritmul de creştere,dar numai prin continuarea "satisfăcătoare" a reformelor,îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor UE şi planuri de investiţiisolide, a afirmat şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, citat deMediafax.

El s-a întâlnit, sâmbătă, la Palatul Victoria, cu premierul EmilBoc, pentru o ultimă discuţie înaintea finalului actualei misiuni aFMI, CE şi BM la Bucureşti.

"Împărtăşim părerea că, în condiţiile continuării reformelor şial progresului acestora în mod satisfăcător, împreună cuîmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene structurale, cuplanuri de investiţii solide, avem toate motivele să sperăm că veţicontinua cu o creştere pozitivă şi chiar veţi accelera creşterea în2012", i-a spus Franks premierului Boc.

El a arătat că recesiunea economică a fost lungă şi dificilă, nudoar pentru români, ci pentru întreaga lume, dar că economiaromânească este acum într-o poziţie mult mai bună decât în urmă cutrei ani, atât pentru a creşte în viitor, cât şi pentru a face faţăoricăror eventuale dificultăţi care ar putea apărea.

"Vă aflaţi într-o situaţie din care nu doar că puteţi creşte,dar puteţi creşte în mod sustenabil, fără dezechilibre economice",a spus Franks.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO