Eveniment

GALERIE FOTO. Primul vaccinat din Europa: Margaret Keenan, 90 ani, a fost prima persoană vaccinată anti-Covid-19 astăzi în Marea Britanie

GALERIE FOTO. Margaret Keenan, 90 ani, este prima femeie din Marea Britanie care se vaccinează împotriva Covid-19

Autor: Alex Ciutacu

08.12.2020, 09:53 460

O femeie de 90 de ani a devenit prima persoană vaccinată împotriva Covid-19 din Europa, ca parte a programului de vaccinare în masă lansat astăzi în Marea Britanie, potrivit BBC.

Margaret Keenan, care împlineşte 91 de ani săptămâna viitoare, a declarat că acesta a fost „cel mai bun cadou” pentru ziua ei.

Ei i-a fost administrată prima din cele 800.000 de doze care vor fi administrate în Marea Britanie în următoarele săptămâni, utilizând produsul dezvoltat de americanii de la Pfizer, în parteneriat cu nemţii de la BioNTech.

Până la finalul lunii, încă 4 milioane de doze de vaccin ar trebui să ajungă în Marea Britanie.

Spitalele care vor activa ca hub-uri de vaccinare în Marea Britanie vor administra serul cu prioritate pentru o parte din personalul medical şi pentru persoanele cu vârste de peste 80 de ani.

„Mă simt privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19, este cel mai bun cadou pe care îl puteam primi înainte de ziua mea pentru că înseamnă că pot, în sfârşit, să îmi petrec timpul cu familia şi prietenii în noul an după ce am stat singură aproape tot anul”, a spus Margaret Keenan.

Pe măsură ce va începe primul val de imunizare a populaţiei împotriva Covid-19 prin intermediul vaccinului Pfizer, Marea Britanie plănuieşte să îi testeze eficienţa şi efectele simultan cu vaccinul care va fi livrat de AstraZeneca, potrivit Bloomberg.

Studiile care vor analiza dacă utilizarea simultană a celor două seruri este mai eficientă vor începe în 2021, conform Grupului de Lucru responsabil de Vaccinare format pentru Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO