Eveniment

Gerul loveşte Bucureştiul din plin: temperaturi de -15 grade pe timpul zilei şi -20 grade noaptea

Gerul loveşte Bucureştiul din plin: temperaturi de -15...

Autor: Oana Despa

26.02.2018, 07:50 299

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, în următoarele zile, în Bucureşti, temperaturile vor scădea până la -15 grade pe timpul zilei şi până la -20 de grade noaptea, urmând ca de marţi după-amiaza să rămână în vigoare codul portocaliu de ger.

"Temperaturi vor fi coborâte, apropiate de extremele specifice acestei perioade până în dimineaţa zilei de joi, 1 martie. Rămâne în vigoare, după expirarea avertizării cod galben şi cod portocaliu de vânt şi ninsoare, avertizarea cod portocaliu de ger cel puţin până joi, 1 martie, pentru că acest val de frig va persista la cote de -15, -16, posibil, în cursul nopţilor, la -18,-20 de grade în Bucureşti, cu valori termice în cursul zilei cu valori la -8,-10 grade, temperaturi asociate cu intensificările puternice de vânt", a explicat meteorologul Gabriela Băncilă.

În Bucureşti, a nins în noaptea dinspre duminică spre luni şi s-a depus deja zăpadă.

"Luni, ninsoarea va deveni abundentă şi vântul se va intensifica până la viteze de 60-65 de km pe oră. Astfel, grosimea stratului de zăpadă pe parcursul zilei de marţi se va încadra, în general, între 15 şi 30 de centimetri", a adăugat meteorologul.

Reprezentantul ANM a precizat că, în Capitală, intensitatea maximă a acestor fenomene va fi luni seara şi în prima parte a nopţii de luni către marţi, urmând ca treptat, marţi dimineaţă, în prima parte a zilei, aceste fenomene să fie în diminuare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO