Eveniment

Greşeală colosală: Google a şters din greşeală contul de cloud al unui fond de pensii de 125 de miliarde de dolari şi sute de mii de clienţi au rămas fără acces. ”Nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva”

Greşeală colosală: Google a şters din greşeală...

Autor: Ştefan Stan

18.05.2024, 17:45 27633

Google a făcut recent o mare greşeală. Compania a şters din greşeală contul privat Google Cloud al unui fond de pensii australian de 125 de miliarde de dolari, UniSuper, scrie Quartz. 

Rezultatul: mai mult de jumătate de milion de membri ai fondului UniSuper nu au avut acces la conturile lor timp de aproximativ o săptămână, a relatat The Guardian săptămâna trecută. UniSuper avea un cont de rezervă la un alt furnizor de cloud, iar serviciul a fost restabilit pe 2 mai.

„Acesta este un eveniment izolat, «unic în felul său», care nu a mai avut loc niciodată cu niciunul dintre clienţii Google Cloud la nivel global”, au declarat Thomas Kurian, directorul general al Google Cloud, şi Peter Chun, directorul general al UniSuper, într-o declaraţie comună obţinută de The Guardian pe 8 mai. „Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple. Google Cloud a identificat evenimentele care au dus la această întrerupere şi a luat măsuri pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla.”

În timp ce Google a declarat că greşeala nu s-a mai întâmplat niciodată în cloud, posibilitatea unor defecţiuni şi întreruperi este un motiv de îngrijorare pentru companiile şi guvernele care îşi mută din ce în ce mai mult datele către furnizorii de software în cloud. Google Cloud numără printre clienţii săi aproximativ 60% dintre cele mai mari 1.000 de companii din lume şi 90% dintre unicornii generativi de inteligenţă artificială, a declarat compania în acest an. Iar aproape o jumătate de milion de companii din întreaga lume folosesc Google Cloud ca „platformă ca serviciu”, sau ca instrument orientat către client, inclusiv Volkswagen şi Royal Bank of Canada.

Guvernul SUA şi comunităţile de informaţii au utilizat din ce în ce mai mult serviciile cloud pentru stocarea datelor. Agenţia Naţională de Securitate a încheiat un contract de 10 miliarde de dolari cu Amazon pentru a transfera datele de supraveghere a serviciilor de informaţii în cloud-ul companiei. Iar Pentagonul are un contract de 9 miliarde de dolari cu Microsoft, Google, Oracle şi Amazon pentru servicii de cloud computing.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO