Eveniment

În România va fi instituită astăzi starea de urgenţă. Ce înseamnă asta pentru români

În România va fi instituită astăzi starea de...

Autor: Departamentul Social

16.03.2020, 06:04 4352

România va intra astăzi în stare de urgenţă, iar preşedintele Klaus Iohannis urmează să anunţe ce conţine decretul prin care măsura va fi impusă.

Un grup de lucru, format din reprezentanţii mai multor ministere, a trimis către premierul Ludovic Orban propunerile de măsuri. Acesta le va transmite, la rândul său, către preşedintele Klaus Iohannis, care va emite decretul.

Starea de urgenţă: Cine o instituie, ce măsuri iau autorităţile şi în ce fel te poate afecta

Acest decret poate conţine, printre altele: măsuri care limitează mobilitatea populaţiei, restricţii ale transporturilor terestre şi aeriene, prelungirea perioadei în care şcolile sunt închise, măsuri de carantină pentru românii care vine din străinătate.

Decretul se difuzează pe posturile de radio şi de televiziune, în cel mult două ore de la semnare, şi este transmis în mod repetat în primele 24 de ore de la instituirea stării de urgenţă.

Au fost interzise deja evenimentele la care participă peste 50 de oameni.

În România au fost confirmate 139 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Peste 6.500 de oameni au murit, în întreaga lume, din cauza pandemiei COVID-19, iar aproape 170.000 de persoane au fost infectate cu virusul apărut la sfârşitul anului trecut în oraşul Wuhan din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO