Eveniment

Lovitură în piaţa criptomonedelor: Autorităţile britanice interzic Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume

Lovitură în piaţa criptomonedelor: Autorităţile...

Autor: Dorin Oancea

28.06.2021, 10:17 9773

Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume, a fost interzis de către autoritatea de reglementare financiară din Marea Britanie, anunţă BBC.

Financial Conduct Authority (FCA) a decis că firma nu poate desfăşura nicio „activitate reglementată” în Marea Britanie.

De asemenea, instituţia a emis un avertisment pentru consumatori cu privire la Binance.com, sfătuind oamenii să fie atenţi la reclame care promit rentabilitate ridicată a investiţiilor în criptoactive.

Binance.com oferă utilizatorilor o gamă largă de produse şi servicii financiare, inclusiv achiziţionarea şi tranzacţionarea unei game largi de valute digitale, precum şi portofele digitale, contracte futures, valori mobiliare, conturi de economii şi chiar împrumuturi.

Binance Group are sediul în prezent în Insulele Cayman, în timp ce Binance Markets Limited este o firmă afiliată cu sediul în Londra. Firma are mai multe entităţi împărţite în întreaga lume, iar Binance Group avea sediul anterior în Malta.

FCA a spus că Binance Markets Limited (BML), deţinută de Binance Group, nu are în prezent permisiunea de a desfăşura activităţi reglementate fără acordul prealabil scris al FCA.

Autoritatea are a subliniat, de asemenea, că nicio entitate din grupul Binance nu deţine nicio formă de autorizare, înregistrare sau licenţă pentru desfăşurarea activităţii în Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO