Eveniment

Luare de ostatici într-o bancă din Toulouse (Franţa)

Autor: Iulian Anghel

20.06.2012, 13:45 175

Un om care se pretinde a fi membru al Al-Qaida a luat astăzi patru ostatici într-o sucursală a băncii CIC, din bulevardul Camille Pujol, din Toulouse (sudul Franţei). Directorul filialei figurează printre ostatici, anunţă cotidianul francez Le Figaro. Potrivit autorităţilor, atacatorul pretinde prezenţa la faţa locului a unităţii de elită a poliţiei franceze, Raid. El a tras un foc de armă.

Oraşul Toulouse a fost, în martie, teatrul unor crime comise de un tânăr islamist de origine algeriană, Mohamed Merah, care şi el susţinea că este alături de Al-Oaida.

Teroristul a fost ucis de poliţişti în momentul în care încerca să sară de la balconul apartamentului în care se baricadase, după ce fusese încercuit de trupe ale Raid.

Înainte de a fi ucis, poliţiştii francezi pătrunseseră în apartamentul suspectului, dar acesta a opus rezistenţă şi a fost ucis când, trăgând focuri de armă, a sărit pe fereastră.

Autorităţile sperau să-l captureze pe Mohamed Merah în viaţă pentru a-l interoga şi judeca. El ucisese trei militari francezi, doi copii şi un profesor evrei.

Crimele de la Toulouse au întrerupt, pentru o vreme, campania electorală din Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO