Eveniment

Ministerul Afacerilor Interne: În prezent se depun eforturi pentru operaţionalizarea câte unui centru de analize în cât mai multe judeţe

Ministerul Afacerilor Interne: În prezent se depun...

Autor: Georgiana Mihalache

16.03.2020, 16:40 122

Ministerul Afacerilor Interne informează că lucrează la creşterea capacităţii de testare privind infectarea cu noul coronavirus ăi vrea să deschidă câte un centru de analize în cât mai multe judeţe.

Doar ieri au fost făcute 3.200 de teste, anunţă MAI.

Adrian Ionel, directorul distribuitorului naţional de medicamente Unifarm, a precizat, întrebat de ZF, că se intenţionează testarea la scară largă a populaţiei. În România sunt în prezent 10.000 de teste PCR, cu o durată de până la opt ore pentru un rezultat, şi 40.000 de teste rapide, unde rezultatul vine în circa 10 minute.

„În prezent se depun eforturi pentru operaţionalizarea câte unui centru de analize în cât mai multe judeţe. În acest sens se desfăşoară procesul de instruire a personalului şi de achiziţie sau relocare a echipamentelor necesare pentru efectuarea testelor. În acest moment analizele pot fi efectuate în 8 centre medicale, trei în Bucureşti şi câte unul în Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Craiova”, potrivit comunicatului MAI.

Instituţia precizează  că sunt disponibile la nivel naţional 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară, cărora li se adaugă alte 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară şi 40.000 de teste rapide care au fost achiziţionate deja şi vor fi distribuite către centre în această săptămână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO