Eveniment

Ministerul Sănătăţii: Pacienţii nu trebuie să ia medicamente fără să discute cu medicul, recomandăm să se evite automedicaţia

Ministerul Sănătăţii: Pacienţii nu trebuie să ia...

Autor: Georgiana Mihalache

16.03.2020, 12:04 106

Ministerul Sănătăţii recomandă pacienţilor să nu ia medicamente fără să consulte medicul de familie sau medicul curant, în condiţiile în care în spaţiul public apar diferite informaţii privind medicamentele care ar trata sau preveni coronavirusul.

„Toate recomandările noastre sunt să se evite automedicaţia. Populaţia să ia numai medicamente prescrise de medicii de familie, de medicul curant. În legătură cu potenţialele tratamente, sunt doar studii. Recomandăm pacienţilor să sune la medicul de familie şi să nu ia medicamente fără acordul medicului”, a spus Oana Grigore, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.
Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO