Eveniment

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: Suspendarea cursurilor va continua până nu va mai exista niciun pericol asupra sănătăţii copiilor. Cursurile online sunt o soluţie în această perioadă

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: Suspendarea...

Autor: Ramona Cornea

16.03.2020, 12:03 131

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, afirmă că măsura de suspendare a cursurilor va continua până când nu va mai exista niciun pericol asupra sănătăţii copiilor. Ministrul Educaţiei îndeamnă profesorii să folosească cursurile suport online pentru a păstra legătura cu elevii.  

”Învăţarea este un proces continuu, pe care care cu toţii trebuie să îl susţinem. O parte dintre măsurile pe care le-am luat au apărut deja în spaţiul public. Vom valorifica orice idee şi orice soluţie. Suspendarea cursurilor a făcut ca sala de clasă să se mute acasă. Cursurile suport online sunt cea mai bună soluţie, profesorii pot să folosească suita de educaţie online şi platforma scoalapenet.ro. Pentru că suntem conştienţi că nu în toate casele au internet, calculatoare sau tablete, au decis să încheiem şi un parteneriat cu TVR prin care cadrele didactice să ajungă la cât mai mulţi elevi. Primii cărora ne adresăm sunt elevii clasa a VIII-a şi cei de clasa a XII-a”, a declarat Monica Anisie în timpul unei videoconferinţe.

Afirmaţiile ministrului Educaţiei vin după ce preşedintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă începând de luni, din cauza evoluţiei crizei provocate de răspândirea noului coronavirus.

Conform reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, circa 20.000 de cadre didactice au învăţat să folosească resurse moderne pentru a preda elevilor cursurile de acasă. Ministerul ia în calcul să creeze o pagină unică care să reunească toate platformele online disponibile profesorilor în acest demers.

„Dacă învăţarea este un proces continuu, şi sprijinul nostru trebuie să fie continuă. O Românie modernă este o Românie educată. Recomand tututor cadreleor didactice să păstreze legătura cu elevii, iar părinţii să nu îşi expună copiii spaţiilor aglomerate. Să fim responsabili şi să continuăm învăţarea de acasă”, a adăugat Monica Anisie.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO