Eveniment

Monica Anisiei, Ministrul Educaţiei: Nu se pune sub nicio formă problema îngheţării anului şcolar

Monica Anisiei, Ministrul Educaţiei: Nu se pune sub...

Autor: Laura Buciu

17.03.2020, 14:46 199

Ministrul Educaţiei, Monica Anisiei, a declarat, marţi, că nu se pune „sub nicio formă” problema îngheţării anului şcolar, dar cursurile rămân suspendate până când siguranţa copiilor nu va fi pusă în pericol. Elevii sunt îndemnaţi să folosească platformele online.

Monica Anisie a declarat, marţi, la Digi24, că elevii şi studenţii nu vor repeta anul şcolar, respectiv anul universitar.

„Vreau să fac un apel la calm. Nu se pune sub nicio formă problema îngheţării anului şcolar. Îi asigur pe elevi şi pe studenţi că nu vor repeta anul şcolar sau pe cel universitar. Totodată, îndemn părinţii, cadrele didactice, elevii şi studenţii, să se informeze numai din sursele oficiale şi să nu ia în seamă fake-news-urile care au invadat spaţiul online”, a spus Anisie.

Ministrul Educaţiei a precizat că suspendarea cursurilor va rămâne în vigoare până când siguranţa şi sănătatea elevilor şi studenţilor nu vor fi puse în pericol.


Anisie a mai spus că la Minister se lucrează la un set de măsuri clare ce vor fi anunţate, în contextul în care elevii claselor terminale vor avea examene la finalul anului.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării lucrează în acest moment la o serie de măsuri clare şi eficiente pe care le vom comunica public în cel mai scurt timp în mod oficial. Noi suntem la Minister şi lucrăm tocmai pentru a realiza ceea ce trebuie pentru copii. Este adevărat, înţeleg îngrijorarea celor care vor susţine examenele naţionale şi în acest sens îi asigur că vom lua măsurile cele mai bune pentru elevi şi pentru studenţi”, a afirmat ministrul.

Întrebată ce se va întâmpla dacă starea de urgenţă va fi prelungită dincolo de 16 aprilie, Monica Anisie a spus că prin măsurile care se vor lua se va oferi posibilitatea încheierii examenelor naţionale.

„Am spus că lucrăm la o serie de măsuri, tocmai pentru a asigura recuperarea (a cursurilor – n.r.) şi, totodată, dorim să le oferim posibilitatea copiilor de a încheia cu bine examenele naţionale şi anul şcolar sau universitar. Mai întâi trebuie să fim responsabili şi să arătăm solidaritate şi să continuăm învăţarea de acasă. Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţie cursuri suport online şi încurajăm profesorii să le utilizeze”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO