Eveniment

Naufragiul de la Sf.Gheorghe. Elicopter al Forţelor Aeriene Române, în misiune de căutare pe mare

Naufragiul de la Sf.Gheorghe. Elicopter al Forţelor...

Autor: Petru Mazilu

18.05.2024, 16:10 30

Un elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forţelor Aeriene Române, execută sâmbătă, o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori ai echipajului navei scufundate, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră.

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că „la solicitarea Autorităţii Navale Române, ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat punerea la dispoziţie, în regim de urgenţă, a unui elicopter care să sprijine eforturile autorităţilor române depuse pentru căutarea şi salvarea celor trei marinari daţi dispăruţi în dimineaţa acestei zile, ca urmare a scufundării navei Mohammad Z, pavilion Tanzania, în apropiere de Sfântu Gheorghe”.

Elicopterul a decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în jurul orei 15:40, având la bord personal specializat pentru misiunile de căutare-salvare pe mare.

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat sâmbătă dimineaţa în largul Mării Negre, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Echipajul era format din 11 cetăţeni sirieni şi egipteni. Opt dintre aceştia au fost salvaţi de nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului.

Ceilalţi trei membri ai echipajului, toţi de naţionalitate siriană, sunt în continuare daţi dispăruţi. Deocamdată nu se cunoaşte motivul scufundării navei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels