Eveniment

Cine este noul primar al Timişoarei. Fostul şef de cabinet al preşedintelui Germaniei Horst Kohler, Dominic Fritz, a câştigat alegerile în oraşul Revoluţiei. Ce spunea într-un interviu pentru ZF în urmă cu o lună

Autor: Miruna Diaconu

28.09.2020, 11:12 19933

Dominic Fritz, candidatul USR la Primăria Timişoarei, a câştigat alegerile locale în faţa lui Nicolae Robu, cel care a deţinut funcţia de primar al Timişoarei timp de opt ani. Dominic Fritz s-a născut în Germania, iar la 16 ani a primit o bursă oferită de Parlamentul Germaniei prin care a plecat un an în SUA.

@ A studiat ştiinţe politice şi administrative, ca bursier al Fundaţiei Academice Naţionale Germane, la Universitatea din Konstanz din Germania, unde a studiat programul de licenţă în ştiinţe politice şi administrative, la Sciences Po Paris din Franţa şi la Universitatea din York, Anglia, unde a urmat programul de masterat în studii de post conflict. Lucrarea de licenţă a fost despre politicile sociale din România, pe când lucrarea de masterat s-a axat pe capacitatea administraţiei publice în ţări ieşite din război.

@ În 2009, Dominic Fritz a acceptat un post de consilier în cadrul Agenţiei Germane pentru Cooperare Internaţională. Postul de consilier l-a ajutat să dezvolte proceduri de management pentru Ministerul Sănătăţii şi a Protecţiei Sociale din Liberia, a participat la două misiuni de planificare a intervenţiei umanitare ale Guvernului german după cutremurul din Haiti din 2010, a coordonat munca unei comisii strategice a Băncii Africane de Dezvoltare condusă de fostul Secretar al ONU, Kofi Annan şi fostul Director Executiv FMI/fostul Preşedinte german Horst Köhler.

@ În perioada 2013-2015, Fritz a fost consilierul personal al fostului preşedinte german Horst Kohler, iar din 2016 până în 2019 a fost funcţionar public în Administraţia Prezidenţială a Germaniei, şef de cabinet al fostului preşedinte german.

@ La 19 ani între 2003 şi 2004, Dominic Fritz a venit pentru prima dată în România, în Timişoara, unde a făcut un an de voluntariat. În 2006 s-a întors în Timişoara pentru un stagiu de şapte luni în cadrul unei fundaţii, perioadă în care a înfiinţat programul de mentoring pentru adulţi cu dizabilităţi intelectuale din România. În 2009, prin programul înfiinţat, Fritz a câştigat premiul pentru Cea mai bună campanie de voluntariat la Gala Societăţii Civile din 2009.

@ În 2012, a înfiinţat două asociaţii culturale, iar în 2014 a fost distins de către Primăria Municipiului Timişoara cu Diploma de Excelenţă. Duminică timişorenii l-au ales primar al municipiului lor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO