Eveniment

Numărul de cazuri noi de îmbolnăvire creşte până la 28 în opt ore, în total sunt 217 pacienţi confirmaţi cu coronavirus

Numărul de cazuri noi de îmbolnăvire creşte până la...

Autor: Georgiana Mihalache

17.03.2020, 18:33 483

Numărul de cazuri de pacienţi infectaţi până astăzi, 17 martie, la ora 18, a ajuns la 217 persoane la nivel naţional, după ce autorităţile au anunţat 28 de cazuri noi în ultimele opt ore.

În total, astăzi, autorităţile au anunţat 44 de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

„Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 26 ani şi 64 de ani. Dintre pacienţii aflaţi în unităţile medicale, 4 dintre ei sunt la secţia de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă”, potrivit comunicatului de presă.

Sunt 3.370 de persoane în carantină instituţionalizată, iar aproape 19.000 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

„Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Iaşi şi Constanţa”, mai transmit autorităţile.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO