Eveniment

Planuri de reindustrializare

17.04.2003, 00:00 13

Ministerul Industriei si Resurselor va propune Guvernului, in perioada imediat urmatoare, un proiect privind strategia de reindustrializare a Romaniei, a declarat, ieri, Dan Ioan Popescu, ministrul de resort.
El a aratat ca strategia va include proiecte concrete pentru promovarea ramurilor si a segmentelor care asigura valoare adaugata mare, precum si programe de dezvoltare industriala cu precadere in regiunile cu probleme legate de ocuparea fortei de munca.
O alta problema abordata in proiectul MIR, care va fi dezbatut cu reprezentantii sectoarelor si ai institutiilor implicate, vizeaza crearea unui sistem industrial  deschis si flexibil si valorificarea eficienta a resurselor umane si materiale.
Ministrul a adagat ca se impune, de asemenea, dezvoltarea industriei de reciclare a deseurilor si de inlocuiere a resurselor primare, iar producatorii interni trebuie sa fie mai bine protejati de concurenta neloiala.
Reprezentantii patronatelor au aratat ca o serie de decizii ale Guvernului au o influenta negativa asupra industriei.
"Daca punem Executivul sub microscopul oamenilor de afaceri, constatam ca exista anumite fisuri, o necorelare intre initiativele luate pe de o parte si alta a Guvernului", a spus Mihai Ionescu, presedintele Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Inmportatorilor din Romania. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24