Eveniment

Ponta explică de ce insolvenţa este salvarea Oltchim

Ponta explică de ce insolvenţa este salvarea Oltchim

Mediafax Foto

Autor: Mediafax

28.01.2013, 00:00 355

Partea viabilă a Oltchim poate fi salvată prin restructurarea presupusă de intrarea în insolvenţă, deoarece la acest moment există trei potenţiali investitori "serioşi", cu capacitate financiară şi industrială, care pot asigura viabiliatea companiei pe termen lung, a declarat premierul Victor Ponta.

"Ideea este ca la Oltchim, ca şi la Hidroelectrica, să scoatem o societate care se ducea spre faliment şi să o facem viabilă. Hidroelectrica se ducea în faliment, era pe pierdere, acum este pe profit, chiar dacă se fac restructurări, unele dintre ele dureroase. La Oltchim, poate să fie scoasă din drumul spre faliment, poate să fie salvată partea viabilă a Oltchim-ului şi putem atunci să găsim un investitor. Şi există trei investitori, serioşi de data aceasta, cu capacitate, şi financiară, şi industrială, de a salva Oltchim-ul şi de a-l face viabil pe termen lung", a afirmat Ponta. Guvernul a decis să ceară intrarea în insolvenţă a Oltchim după ce anul trecut a eşuat în încercarea de a privatiza compania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO